99€ ostust kingituseks Mood Hair Bodyguard Frizz Controller 150ml väärtuses 12.95€(Kehtib kuni kingitusi jätkub)
Liitu meie uudiskirjaga ja naudi -10% soodustust esimeselt ostult!

Ei tea, millist päikesekreemi valida? 6 toodet, mis kaitsevad su nahka!

Ei tea, millist päikesekreemi valida? 6 toodet, mis kaitsevad su nahka!

Ei tea, millist päikesekreemi valida? 6 toodet, mis kaitsevad su nahka!

Jaga
31.05.23

Soojad ja päikesepaistelised ilmad kutsuvad õue aega veetma. Mündi teisel poolel on aga fakt, et mida kauem ilma päikesekaitsevahendita väljas olla, seda suurem on risk põletusele ja naharakkude kahjustusele. Seetõttu on vajalik kasutada päikesekaitsevahendit ja seda tegelikult aastaajast hoolimata – suvel rannas või talvel mägedes suusatades. 


Päikesekaitsevahendite tõhusust näitab pakendil tähekombinatsioon SPF koos UV-faktoriga. Lihtne reegel on, mida kõrgem SPF, seda parem kaitse. Samas, SPF30 ja SPF50 vahe on erinevate uuringute järgi ligikaudu poolteist protsendipunkti. See tähendab, et SPF50 blokeerib 98% päikesekiirgusest, mis nahaga kokkupuutel võib tekitada päikesepõletust ja sealt edasi nahavähki. SPF30 pakub erinevate uuringute järgi kiirguse eest kaitset ligi 97% (96,6%). 


Hollandi Vähiliit on andnud täiskasvanutele inimestele lihtsa juhise. Liidu uuringute ja soovituste järgi sobib igapäevasteks toimetusteks õues kasutada päikesekaitsevahendit, mille faktor on vähemalt 15. Kui aga viibida päikese käes pikemalt ja intensiivsemalt, näiteks päevitades või soojamaareisil olles, tuleks kasutada tooteid, mille faktor vähemalt 20-30. Sellisele märgistusele vastab SOL veekindel päikesekaitsesprei SPF 20 ja SPF30. Päikesekreem on rikastatud pähklikoore ja porgandiõliga, mis soodustavad loomuliku päevituse teket, andes ka kõige tundlikumale ja õrnemale nahale lisaks kaunile päevitusele ka kaitse kuivuse, põletuse ning vananemise eest.  


Ka Australian Goldi valikust leiab SPF30 päikesekaitsesprei koos isepruunistajaga. Selle toote suureks plussiks on geeli koostisse peidetud looduslik karamell, mis aitab nahal päikesega kokku puutudes muutuda mõnusalt pronksjas-pruuniks. Erinevalt teistest isepruunistajatest aitavad geeli koostises olevad eksootilised õlid hoida jumekat nahka ka pehme ja niisutatuna. Looduslikest toodetest pakub päikese eest kaitset ka Hoia looduslik päevitusõli. Toote koostises on näiteks vaarikaseemne õli, mille looduslik SPFi sisaldus on 28-50 ja porgandiõli, mis annab nahale suurepärase kuldse jume ning rikastab seda erinevate vitamiinidega.  


Kõige tugevamat kaitset ehk SPF50+ märgistusega päikesekaitsevahendeid vajavad lapsed. Siinkohal on näiteks Bio Balance mudilastele mõeldes turule toonud Sun Protection Milk SPF50+ päikesekaitsepiima. Tegemist on veekindla ja lõhnavaba kaitsepiimaga, mis sobib igale nahatüübile, imendub kiiresti ja ei jäta rante. Päikesekaitsepiima koostises on glütseriin, mis tugevdab naha loomulikku barjääri. Pantenool tagab aga naha niisutuse.  


Täiskasvanud, kellel õrnem nahk, peaksid samuti kasutama võimalikult suure SPFiga tähistatud tooteid. Siinkohal on näiteks Bio Balance turule toonud Tinted Sunspot SPF50+ toonitud päikesekaitsekreemi, mis sobib ideaalselt kasutamiseks pigmendilaikude korral. Kreemi kombineeritud koostisosad vähendavad tumedaid laike, vistrikke ja ühtlustavad nahatooni samal ajal pakkudes laitmatut kaitset UV-kiirguse eest. Probleemsele nahale sobib ideaalselt ka Bio Balance Aknsun SPF50+ päikesekreem tänu oma antibakteriaalsele toimele, ärritusvastastele koostisainetele ja rasuregulaatoritele. Sama funktsiooniga päikesekreem on saadaval ka toonitud versioonis. 


Mitte ainult nahk, vaid ka juuksed saavad päikesekiirgusest oma kahjuliku osa. Seetõttu toodetakse järjest rohkem päikesekaitsevahendeid ka kaunite kiharate säilitamiseks. Üks nendest on Innovatis Luxury Sublime Sun päikesekaitsesprei juustele. Sprei moodustab juustele nähtamatu kihi, mis tagab kiharate läike, siidisuse ja erakordse elujõulisuse nii vees kui ka päikesekiirgusega kokku puutudes.  
 
Kvaliteetne ja õige UV-faktoriga päikesekaitsevahend aitab säilitada nii meie naha kui juuste nooruslikkust ja sära ning kaitsta kuivuse, päikesepõletuse ja sellega seonduvate haiguste eest.