Free shipping to parcel machines on orders over 49€
Shop NOW, pay later
Join our newsletter and enjoy -10% DISCOUNT on your first order!

5 MEHELIKKU PARFÜÜMI, MIS JÄTAVAD KUSTUMATU EMOTSIOONI

5 parimat parfüümi meestele

5 MEHELIKKU PARFÜÜMI, MIS JÄTAVAD KUSTUMATU EMOTSIOONI

Share
10/23/23

Parfüüm on võimas, kuid võrdlemisi alahinnatud aksessuaar, mis täiustab mehe stiili ja jääb meelde. Isikupärane lõhn, mis sobib sinu elustiiliga, võib oluliselt muuta seda, kuidas sind igapäevaselt tajutakse. Tõsi - selle ühe ja õige lõhna valimine on omaette kunst, mistõttu on soovitustest tihtipeale valiku tegemisel palju abi. 

 

Parfüümid jaotuvad laias laastus nelja perekonda - merevaigused/idamaised, lillelised, puidused ja värsked/tsitruselised, kirjutab Scent Beauty. Mõeldes oma isikupärale, aitab see lõhnade valikut juba oluliselt kitsendada. Lõhnanoodid jaotuvad aga neljaks: tipu-, kesk- ja põhjanoodid. Tipus on just need lõhnad, mida me esimesena tunneme, kui lõhna nahale kanname, teised noodid väljenduvad lõhna pikemal kandmisel. Kui on mõni lõhnaakord, mis on osutunud eriti hingelähedaseks, tasub just seda ka uue lõhna nootide seast otsida. 

 

Lõhna puhul tasub kahtlemata mõelda ka sellele, et kus on plaan seda kanda? Kas tegu on igapäevasema lõhnaga, mis võiks olla oma olemuselt kergem või pigem intensiivsema lõhnaga, mis sobib valatult õhtusteks ja pidulikeks sündmusteks. Allpool välja toodud lõhnade seast leiab nii seda kui teist. 

 

 

1. Jõulud pole enam kaugel - lai valik kinkekomplekte ootab avastamist Macta Beauty ilukaubamajas. Hugo Boss Boss Bottled ja deodorant on üks neist komplektidest, mis aitab kustutada kingimured. Tegu on värskendava ja karge aroomiga tualettveega. Aroom on värske ja terav, kuid samas sooja puiduse põhjaga. Õuna ja tsitruse värsked ja puuviljased tipunoodid on täiuslikus tasakaalus lillelise ja vürtsika lõhna südamega, milles domineerivad pelargoon, soe kaneel ja nelk. Põhjanoodid on väga mehelikud: sandlipuu, vetiver ja seeder. 

 

2. Giorgio Armani Acqua di Gio Pour Homme sobib hästi mehele, kes eelistab värskust ja tsitruselisust. Tipunoodid on laim, sidrun, bergamot, jasmiin, apelsin, mandariiniapelsin ja neroli. Kesknoodid on jasmiin, kaloon, virsik, freesia, rosmariin, hiatsünt, tsüklamen, kannike, koriander, muskaatpähkel, roos. Põhinoodid on valge muskus, seeder, tammesammal, patšuli ja merevaik. 

 

3. Dolce & Gabbana The One For Men näol on tegu sügava ja intensiivse lõhnaga, mis avaneb elegantse tipuga koriandrist, basiilikust ja greibist. Lõhna südames on tunda sooja ingverit, apelsinipuu õisi ja kardemoni. Parfüümi põhjanootide seas jätavad oma jälje tubakas, sensuaalne merevaik ja seeder. 

 

4. Hermes Un Jardin Sur La Lagune on omanäoline unisex lõhn. Aroominootide seast leiab magnoolia, vaiguseemniku, liilia ning mere- ja puidunoodid. Lõhn mõjub särtsaka, eristuva ja pisut nostalgilisena ning viib lõhna looja sõnul justkui reisile Veneetsiasse. Ideaalne lõhn, mille abil teiste seas välja paista. 

 

5. Christian Dior Sauvage sobib valatult mehele, kes kirjeldaks end nõnda metsik, samas suursugune ja elegantne. Lõhn kannab endas just neid mehiseid omadusi. Tegu on kindlasti ühe viimaste aastate populaarseima lõhnaga. Sauvage on inspireeritud metsikutest avatud väljadest ja sinisest taevast, mis katab kiviseid maastikke kuuma kõrbepäikese all. Idamaiselt vanillihõngulise parfüümi lõhnanootide seast leiab bergamoti, Sichuani pipart ja lavendlit. Idamaiste akordide seast on tuntavad aniis ja muskaatpähkel. Tegu on lõhnaga, mis peidab endas rohkelt šarmi. 

 

Sobiv lõhn leitud, hoiusta seda kuivas, pimedas ja jahedas kohas ning kanna lõhna nahale kohtadesse, kus me tunneme oma pulssi - kael, randmed ja lisaks ka kõrvatagused. Kuna need kohad kiirgavad nahal soojust, püsib lõhn seal pikemalt. Ja mis peamine - lõhna tasub kanda nahale mõõdukalt, paar pihustust eelpool väljatoodud kohtadesse. 


Avasta parfüümide maailm Macta Beauty ilukaubamajas ja lase lõhnal rääkida enda eest. Õige lõhn on meeldejääv, kuhu iganes me ka ei läheks ja just nõnda saab sellest igapäevase ilurutiini lahutamatu osa.